ciągi
mati : a7=0 oblicz s13
2 cze 17:45
Wazyl: Coś więcej?
2 cze 17:52
mati : tylko tyle podał nauczyciel w zadaniu
2 cze 17:53
J: Dostał już kilka gotowców ... i nawet nie podziękował.
2 cze 17:53
Hugo: 
Suma ciągu dla 13?
2 cze 17:53
J:
S13 = 13*0 = 0
2 cze 17:53
zawodus: 0
2 cze 17:53
J:
2 cze 17:54
zawodus: Suma 13 początkowych wyrazów ciągu
2 cze 17:54
Hugo: jeżeli był by to geometryczny to s13 = 0

jeżeli Suma arytmetycznego... to raczej Ciężko bo .... fajnie gdyby S14 wtedy było by tez 0...
2 cze 17:54
razor: Zakładam, że chodzi o ciąg arytmetyczny
a7 = a1+6r = 0
S13 = a1 + a2+...+a13 = a1 + a1+r + a1+2r + ... + a1+12r = 13a1+78r = 13(a1+6r) =
13*0 = 0
2 cze 17:55
J: Obojętne jaki : an = 0
2 cze 17:56
zawodus: S
14 może być dowolne ale S
13 jest 0
2 cze 17:57
zawodus: To musi być arytmetyczny ciąg, bo inaczej to nie ma o czym mówić
2 cze 17:59
Wazyl: Musi być informacja jaki to ciąg. Może nie jest ani geometryczny ani arytmetyczny.
2 cze 17:59
zawodus: To wtedy ja wymyśle taki, że suma wyniesie milion pięćset sto dziewięćset

moja ulubiona
liczba
2 cze 18:02