matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
cs:
Oblicz długość promieni okręgów więc robię proporcję z Talesa :
r
R
3
=
, wychodzi mi r =
R i co dalej?
12
20
5
2 cze 17:11
wredulus:
No i masz ze r + R = 8 .... patrz rysunek
2 cze 17:13
cs:
ojej no tak... dziękuję !
2 cze 17:20