wyliczenie wzoru
JOLA: Prosze o pomoc
Ep= −0,54
2009 r: p1= 44 , Q1= 4627
2010r: p2=43,5, Q2= ?
Wzór: Ep= ΔQQ: ΔPP
2 cze 17:06
zawodus: podstawić do wzoru nie potrafisz?
2 cze 17:10
JOLA: no własnie nie, dlatego prosze o pomoc
2 cze 17:11
wredulus:
I w czym wlasciwie jest problem ?
Wylicz z tej proporcji ΔQ ... a nastepnie Q2
Ep źle wyliczone

Czy wiesz co oznacza Δ w oznaczeniu?
2 cze 17:11
JOLA: Δ to jest P2−P1
2 cze 17:12
zawodus: No to jak wszystko wiadomo, to liczysz
2 cze 17:14
JOLA: czyli wzór bedzie ΔQ= EpQ:Δpp
2 cze 17:14