wyznacz najmniejsza i najwieksza wartosc funk.....
krzychu: wyznacz najmniejsza i najwieksza wartosc funkcji f(x)=2x2−8x+5 w przedziale <−1,3> .
5 lis 22:42
Eta:
ramiona paraboli skierowane do góry , więc najmniejsza wartość
jest dla : x
W=
−b2a
sprawdzamy czy x
w należy do tego przedziału:
x
w=
84= 2 zatem należy
więc najmniejszą wartością jest f( 2) = 2*4−8*2 +5 = ..... dokończ
natoamiast nwjwieksza wartość jest
dla f( −1) lub f( 3)
policz i podaj tę , która jest większa

będzie to wartość dla x = −1 , bo x = −1 jest bardziej odległa od x
w
5 lis 23:06
AROB: Dobry wieczór
Eta i
godzio187 !
5 lis 23:11
Eta:
Witaj
AROB

Dzięki ,ze jesteś , to idę na herbatkę i coś
5 lis 23:14
AROB: Nawet wiem na co jeszcze.
5 lis 23:34
Sabi07: wyznacz najmniejszą i największa wartość funkcji w przedziale:
y=2x2−x+1
x należy <0,2>
proszę o pomoc
9 gru 16:10
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:
25 wrz 16:06
p{81}: √81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81p
{81}√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81√81
22 maj 20:00
uczeń: p=4 − nie należy do <−1,3> .
f(−1)=14 wart. największa
f(3)=−1 wart najmniejsza
22 maj 20:04