Oblicz (1-x)(2-4x)
kasia: Oblicz (1−x)(2−4x)
2 cze 15:23
J:
Problem z wymnożeniem dwóch nawiasów .... i co oblicz ?
2 cze 15:27
kasia: do wzoru a2 + b2 ....
2 cze 15:58
J: Nie.. (a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd i uważaj na znaki.
2 cze 15:59
Hajtowy:
A po co to wymnażać?
1−x = 0 v 2−4x=0
x=1 v 4x=2
x=1 v x=...
2 cze 16:25
J: A skąd wiesz "Hajtowy" , że to ma się równać zero ? ..
2 cze 16:27
bratmatis: Iloczyn dwóch nawiasów może być równy zero
2 cze 16:28
J: A nie może być równy np. 8 ?
2 cze 16:31
Hajtowy: No tutaj trzeba zgadywać... strzelałem że to 0 ma być
2 cze 16:39
J: Też tak myślę , ale na dobrą sprawę pewności nie ma.
2 cze 16:41