:)
Mario:

ΔABC − dowolny
AK−dwusieczna kata A
I−srodek okr wpisanego
wiekszy okr opisany na ΔABC
Udowodnic,ze KB=KI=KC
Co mozecie powiedziec?
2 cze 14:16
J:
Trójkąt chyba musi być równoboczny , Δ AKC i ΔAKB to dwa identyczne trójkąty prostokątne ,
gdzie krótsza przyprostokątna leży naprzeciw kąta 30o i jest połową przeciwprostokątnej.
2 cze 14:22
Mario:

Dano: m−srodkowa,katy α i β,Δ−dowolny
Zn. a i b
c
2=m
2+a
2−2ma*cosα=m
2+b
2−2mb*cosβ
a
2−2ma*cosα=b
2−2mb*cosβ
Doszlem do tego(
2 cze 17:47
bratmatis: *doszedłem
2 cze 23:37
Mario: doszedlem*
3 cze 15:30
zawodus: genialnie

możesz napisać dla potomnych
3 cze 15:35
Mario:
Bo jeszcze nie udalo mi sie rozwiazac tego zadania..
3 cze 15:53
Mario: Hello
4 cze 01:05
Mario: Heeeej!
4 cze 14:17
zawodus: I jak?
4 cze 14:23
Mario: co i jak?
4 cze 15:29
paulina: i co rozwiązałeś to już czy nie
4 cze 15:40
Mario: nie.
4 cze 16:00