kolejne zadanko
aduchoowa: | | 1 | |
Do wykresu funkcji y=− |
| x+1 należy punkt o współrzędnych |
| | 2 | |
B.(4;−3)
C.(2;0)
D.(6;−4)
2 cze 12:51
J: C)
2 cze 12:51
aduchoowa: po czym to stwierdzasz?
2 cze 12:56
J: Podstaw za x = 2 i zobacz, ile wynosi wtedy y.
2 cze 12:57
aduchoowa: okej, okej, dzięki ; )
2 cze 13:04
aduchoowa: a czemu 2 za x?
2 cze 15:00
J:
Punkt A(x,y) należy do wykresu funkcji,jeżeli jego współrzędne spełniają przepis tej funkcji.
| | 1 | |
Masz punkt (2,0) ... 0 = − |
| *2 + 1 ... równanie prawdziwe ..piszemy: f(2) = 0 |
| | 2 | |
2 cze 15:03