matematykaszkolna.pl
granice iterowane funkcji kfiatek: Oblicz, o ile istnieja, granice iterowane funkcji oraz sprawdz, czy istnieje granica funkcji:
 1 
f(x,y)=xsin

w punkcie (0,0)
 y 
 x2+y2 
f(x,y)=

w punkcie (0,0)
 x2y2+(x−y)2 
Z gory wielkie dzieki za odp emotka
2 cze 12:02
wredulus_pospolitus: wrzuciłeś/−aś zadanie i co czekasz na gotowca Tak chcesz cale studia przejść Chociaż odrobinę własnego wkładu
2 cze 12:50
wredulus_pospolitus: 1) = 0 2) nie istnieje
2 cze 12:52
kfiatek: Sa to dwa przyklady z calego zestawu zadan, za ktore nie wiem jak sie zabrac. Prosze o nie komentowanie w ten sposob. Mialam nadzieje, ze ktos objasni mi, jak konkretnie, jak mozna je rozwiazac. Poza tym, czekajac na odpowiedz, nie siedze bezczynnie. Drugi przyklad zdazyłam rozwiazac sama, bo: lim x−>0(lim y−>0 f(x,y))=0 lim y−>0(lim x−>0 f(x,y))=0 czyli mamy kandydata na granice, ale biorac pod uwage df.Heinego granice sa rozbiezne czyli ogolnie granica nie istnieje. Bardzo prosze o zastanowienie sie nastepnym razem zanim kogos sie "pocisniesz" emotka Z kolei wydaje mi sie, ze jesli chce sie komus pomoc w rozwiazaniu, podanie samych wynikow nic w zycie pyyajacego nie wnosi emotka
2 cze 14:00
kfiatek: *Mialam nadzieje, ze ktos objasni mi, jak konkretnie mozna je rozwiazac
2 cze 14:00
kfiatek: *zanim kogos "pocisniesz" ze zbulwersowania z powodu nieslusznych oskarzen nie umiem pisac po polsku
2 cze 14:07