równanie
zdzih: x = 4cos2(πt/3)+2
y = 4sin2(πt/3)
t = 1
a więc jak będzie wyglądać
y = f(x) ?
2 cze 09:06
zawodus: jesteś pewien, że tak ma wyglądać to zadanie?
2 cze 09:42
J:
y = f(x) = − x + 6 ...
2 cze 09:46
zawodus: Dobra idę po okulary
2 cze 09:48
zdzih: x = 4 * cos2( π*t / 3 )+ 2
y = 4 * sin2( π*t / 3)
t = 1
przepraszam za zapis, mam nadzieję że teraz bardziej czytelnie.
Przykład trywialny(tak przypuszczam) a ja nie potrafię go rozwiązać,
od czego zacząć?
2 cze 09:57
J: Masz już rozwiązanie ...
2 cze 09:57
J:
1) Podstaw za t = 1
2) Oblicz y + x = ... ( skorzystaj z jedynki trg)
3) Znajdź zależność y od x ... koniec.
2 cze 09:59
zdzih: dziękuje, pozdrawiam
2 cze 11:19