Logarytmy, krótkie przykłady
mikoo: 1. a) log 12 8
b) log 5 25 √5
c) log √3 log 2 8
d) 53 log 54
2. Oblicz x
a) log0,3 x=−2
b) logx 18 =−3
c) log x (3−2x)=0
1 cze 21:55
1 cze 21:55
sushi_ gg6397228:
krótka odpowiedź− czy wzory znasz ?
1 cze 21:55
1 cze 21:58
Lukas:
Nie zdjęcie... Za prosto byś miał. Zdjęcie ktoś zrobi a Ty będziesz mieć gotowca (pracę domową)
Wysil się i przepisz !
1 cze 21:59
nissan 2.0.TD: Pewnie ma byc tak
a)log1/2 8=
c) log√3 log28
b) log5 25√5
d) 53log54
1 cze 22:02
nissan 2.0.TD: I odpowiedz na pytanie czy znasz wzory ? i definicje logarytmu
1 cze 22:03
mikoo: dokładnie nissan, wzoru nie znam, definicje znam.
1 cze 22:05