Rozwiązać układ równań:
Marlena424: 1) Rozwiązać układ równań:
x1 + x2 + x3 − 2x4 = 6
−2x1 + x2 + x3 + x4 = 3
−x1 +2x2 +3x3 − x4 = 12.
1 cze 20:43
Marlena424: pomoże ktoś ? Wiem ktos jak to zacząć ,jaka metodą chociaż ,bo nie mam pojęcia.
1 cze 22:58
ICSP: Eliminacja Gaussa
1 cze 22:58
1 cze 23:07
Marlena424: Pomózcie ludzie ,bo zaraz dostane jakies nerwicy z tymi zadaniami
2 cze 15:51
wredulus_pospolitus:
ale w czym mamy Ci pomóc
skorzystaj z eliminacji Gaussa ... cudownie prosta metoda radzenia sobie z tego typu zadaniami
... nie liczysz żadnych wyznaczników czy innych pierdół ... tylko proste mnożenie/dzielenie ,
dodawanie/odejmowanie
A może chcesz byśmy za Ciebie to zrobili
2 cze 15:54
Marlena424: Siede przy tym od wczoraj z przerwami ,ogladam róznego typu filmiki z ta metoda i nic mi nie
wychodzi
2 cze 15:58
J: Pomnóż trzecie przez − 1 i dodaj stronami.
2 cze 15:58
wredulus_pospolitus:
Marleno ... to pokaż nam (zdjęcie Twoich 'prób') co do tej pory zrobiłaś
wrzuć na serwer i umieść tutaj linka
2 cze 16:01
wredulus_pospolitus:
bo gdybyś oglądała pierwszy lepszy filmik robienia metoda eliminacja Gaussa to byś już dawno
'pyknęła' ten przykład
metoda Gaussa jest tak 'idiotoodporną' metodą, że nawet dziecko po podstawówce jest wstanie
rozwiązywać układy równań tą metodą.
2 cze 16:03
2 cze 18:56