matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
mordini pck:
cos
2
x−1
+sin
3
x=0
sinx
1 cze 20:38
irena_1:
cos
2
x−1=−sin
2
x
−sin
2
x
+sin
3
x=0
sinx
sinx≠0 −sinx+sin
3
x=0 sinx(sin
2
x−1)=0 sin
2
x−1=0 −cos
2
x=0 cos
2
x=0 cosx=0
π
x=
+kπ
2
2 cze 12:41