Okrąg wpisany w trójkącie
spratatnin: Oblicz pole trójkąta równobocznego opisanego na okręgu o równaniu : ( x − 2 )
2 + ( y + 1 )
2
= 12
Kompletnie nie wiem jak ugryźć
oraz z r = 2
√3
1 cze 20:28
ICSP: | | h2√3 | |
P = |
| gdzie h jest wysokością trójkąta równobocznego,. |
| | 3 | |
1 cze 20:30
sushi_ gg6397228:
to licz "h"
potem wzory na trójkąt równoboczny−−> h−−>a, oraz na pole
1 cze 20:31
Mlodziak: kurde sushi to jakiś rzeznik ma matme w małym palcu, bo każde zadanie ze wszstkich działów umie
zrobic
1 cze 20:32
spratatnin: To wychodzi,że h = 6
√3
| | a √3 | |
Skorzystałem,ze wzoru h = |
| |
| | 2 | |
Obliczyłem z tego a i wyszło a = 12 i potem do wzoru na pole tak?
1 cze 20:36
sushi_ gg6397228:
tak
1 cze 20:37
spratatnin: Dziękuje za pomoc
1 cze 20:40
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
1 cze 20:41