;)
misia: Naszkicuj wykres funkcji f, a następnie wykresy funkcji g(x) = f(−x) i h(x) = −f(x)
a) f(x) = x dla x∈ ( − ∞ ; 4)
4 dla x ∈ < 4 ; ∞ )
1 cze 18:32
Eta:

g(x)=f(−x) −−− odbij symetrycznie wykres f(x) względem osi OY
h(x)= −f(x) −−− odbij symetrycznie wykres f(x) względem punktu (0,0)
1 cze 18:44
razor: −f(x) to będzie odbicie względem osi OX
1 cze 18:45
misia: dziękuje a nie jest potrzebna do tego tabelka?
1 cze 18:45
Eta:
Racja

w(x)= −f(−x) −−− symetria względem punktu (0,0)
1 cze 18:47