matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmetyczny.
mat:
Trzy liczby tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 4. Znajdź te liczby, wiedząc, że ich iloczyn wynosi −24.
1 cze 18:08
Janek191:
x, x + 4, x + 8 x*( x + 4)*(x + 8) = − 24 = − 2*2*6 x = − 2 Odp. − 2, 2 , 6 ===========
1 cze 18:13