f.kwadratowa
fanatyk: Zapisz wzór funkcji g, która wartościom parametru m przyporządkowuje liczbę rozw. równania.
−x2 +3|x| −1=m2
Robiliśmy na lekcji, ale tylko gdy parametr był do potęgi 1
Rysowaliśmy najpierw wykres, później odczytywaliśmy liczbę rozw. W tym zad. coś mi nie
wychodzi. Jak powinienem go zacząć?
1 cze 16:57
fanatyk: Proszę o pomoc
1 cze 17:02
fanatyk: Nie zostawiajcie brata w potrzebie
1 cze 17:15
Godzio:
No to na lekcji jak miałeś, że dla m = 2 jest jedno rozwiązanie to teraz dla m2 = 2 jest jedno
rozwiązanie i wtedy m = √2 lub m = −√2
1 cze 17:15
fanatyk: √−x2 +3|x| −1=m v −√−x2 +3|x| −1=m ?
1 cze 17:18