matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
aduchoowa:
Dany jest trójkąt prostokątny ABC, w którym kąt ABC=90 , |BC|=√7 i |AC|=4. Bok AB ma długość A.9 B.3 C.4−√7 D.4+√7
1 cze 16:01
bezendu:
|AB|
2
=4
2
−(
√
7
)
2
|AB|=3
1 cze 16:03
aduchoowa:
dzięki ; D
2 cze 12:40