...
kamil: Prawdopodobieństwo wyprodukowania wadliwej pary obuwia przez zakład X wynosi 0,1. Jakie jest
prawdopodobieństwo że klient który zakupił 4 pary butów, będzie reklamował dokłądnie 2 pary
butów
1 cze 15:47
Ewa: mi się zdaje ,ze tak to kiedyś robiłam :
X=01
(0.1*4)
2=0.4
2=0.16

mysle ,ze to jest dobrze ale 100% pewnosci nie mam.Pozdrawiam Ewa W.
1 cze 15:57
Janek191:
p = 0,1
q = 1 − p = 0,9
n = 4
k = 2
więc ze schematu Bernoulli'ego
1 cze 16:11
Janek191:
p = 0,1
q = 1 − p = 0,9
n = 4
k = 2
więc ze schematu Bernoulli'ego
1 cze 16:12
Ewa: Janka sposób też dobry ale mój prostszy
1 cze 16:15