matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ dwóch równań, z których jedno jest stopnia drugiego
matehvs:
Siema, mam problem z układami dwóch równań, z których jedno jest stopnia drugiego. Mam taki przykład { y−x
2
−x−3=0 { y=3x−7 nie wiem w jaki sposób sie za to zabrac, pomóżcie z tym
5 lis 21:30
Mateusz:
Zauważ że
y = 3x−7
5 lis 21:58
....:
3x−7−x
2
−x−3=0
5 lis 21:58