Całki
Tinka: Proszę o pomoc przy rozwiązaniu całek. Nie wiem jak się za to zabrać
2)∫x
2 4√3x3+1 dx
4)∫x
2e
x dx
Pole y=x
2+2 y=x+4
Proszę o pomoc
1 cze 12:58
1 cze 13:01
J:
| | 5 | | 6 | | 1 | |
1) = ∫ 1dx − ∫ |
| dx − ∫ |
| dx − ∫ |
| dx |
| | x | | x2 | | x3 | |
1 cze 13:04
Mlodziak: trinka−damskie imie chyba
1 cze 13:04
J:
4) przez części: u = x2 u' = 2x v= ex v' = ex
1 cze 13:06
Tinka: Pole wyszło mi 4,5 dobrze?
1 cze 13:07
Tinka: J i co dalej z tą całką w zad.1?
1 cze 13:32
J:
Przecież to są już całki elementarne ..
1 cze 13:34
Tinka: | | 4 | |
W 2 zad wyszło mi |
| 4√(3x3+1)5 +C |
| | 45 | |
1 cze 13:58