matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
olka :
rozwiąż nierownosc (3x−1)(x+2)≥(x−3)(2x−1)
5 lis 21:06
olka :
PRosze o pomoc!
5 lis 21:24
malina18:
3x
2
+6x−x−2≥2x
2
−x−6x+3 3x
2
+5x−2≥2x
2
−7x+3 x
2
+12x−5≥0 daej delta pierwiastki
5 lis 21:28
malina18:
Δ=12
2
−4*1*(−5) =144+20=164
5 lis 21:30