pola obszarów
abc: Moze ktos mi poomc w liczeniu pol obszarów bryl podwojna calka,moj problem jest z wynzaczeniem
kttore od ktorego mam odjasc
a)z=10−x−y; x2+y2=4; x=0; y=0; z=0
b)z2+x2+y2=4; z=√3; z ≥√3
c)z=√9−x2−y2; z=√x2+y2
d) z=x2+y2; z=8−x2−y2
31 maj 20:05
abc:
31 maj 20:13
abc: 

?
1 cze 12:12
abc: 
?
1 cze 12:50
Krzysiek: a)przejdź na współrzędne biegunowe i wylicz granice całkowania dla promienia i kąta. dla 'z'
masz dane: z∊[0,10−x−y] (przed zmianą współrzędnych)
b) coś chyba nie bardzo z tym 'z'
c) i d) przejdź na współrzędne biegunowe wtedy łatwo narysujesz funkcję z(r)
przykłądowo z=√x2+y2
po zmianie współrzędnych z=|r|
no i obracasz tą krzywą dookoła osi Oz i otrzymujesz stożek.
1 cze 12:51
abc: a jak rysowac te obszary i sakd mam wiedziec jakie sa granice calkowania
1 cze 17:49
abc:
1 cze 17:54
Krzysiek: chyba wyżej napisałem jak narysować te obszary...
a granice całkowania wyliczasz gdzie się krzywe przecinają.
1 cze 19:18
lolek: trochę wiedzy teoretycznej jednak potrzeba
1 cze 19:23