matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kemajla:
2 sin
3
x − 3sinxcosx=0
5 lis 20:58
....:
six(2sin
2
x −3cosx)=0 sinx=0 x=kπ k∊C 2sin
2
x−3cosx=0 sin
2
x+cos
2
x=1 2(1−cos
2
x)−3cosx=0 −2cos
2
x−3cosx+2=0 cosx=t t∊<−1,1> −2t
2
−3t+2=0 9+16=Δ
3−5
−4
=
1
2
3+5
−2
=−4 nie nalezy do dziedziny
k=
π
6
+kπ v k=−
π
6
+kπ k∊C
5 lis 21:07
kemajla:
dziękuje bardzo
5 lis 21:12