Wyznacz zbiór wartości
Stef: Wyznacz zbiór wartości: sinx*ctgx−cosx*tgx
Odpowiedź:ZW=<−√2,−1)u(−1,1)u(1,√2)
31 maj 15:36
Stef: Bardzo proszę o pomoc
31 maj 15:37
ICSP: 1. Dziedzina
31 maj 15:51
Stef: x≠kπ, x≠π/2+kπ
31 maj 15:53
ICSP: f(x) = sinx * ctgx − cosx * tgx
Próbowałeś to uprościć ?
31 maj 15:58
Stef: Pewnie, że próbowałem. Uprościłem do sinx−cosx, ale nie mam pojęcia dlaczego jest taki wynik.
31 maj 16:36
ICSP: | | π | | π | | π | |
f(x) = cosx − sinx = √2 * (cos |
| cosx − sin |
| * sinx) = √2 * cos(x + |
| ) |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
To powinno rozwiązać problem

W razie czego będę jeszcze wieczorem
31 maj 16:52