liczby rzeczywiste
Marika :): [ ( 5 1/2−3 1/4) : 2 1/4 + 7 5/8]: 2 7/8 =
31 maj 15:17
J: Rzeczywiście.. te liczby są rzeczywiste.
31 maj 15:25
zawodus: ładne imię
31 maj 15:27
J: Tylko
nick...
31 maj 15:28
Dorotea: [(11/2 − 13/4): 9/4 + 61/8]: 23/8 =
[(22/4 − 13/4): 9/4 + 61/8] : 23/8 =
(9/4 : 9/4 + 61/8) : 23/8 =
(1 + 61/8) : 23/8 =
(8/8 + 61/8) : 23/8 =
69/8 : 23/8 = 3/8
31 maj 15:33
Marika :): Dorotea mi też tak wychodzi ale musi wyjść 3 a nie 3/8 dlatego tu jestem
31 maj 15:35
Dorotea: a widzę błąd
69/8 : 23/8 = 69/8 * 8/23 = 3
sorki zagalopowałam sie
31 maj 15:39
Marika :): J, zamiast pisać zdania typu ze te liczby sa rzeczywiste czy czepiac sie mojego imienia to bys
mogl rozwiazac te zadania i wkleić tu sensowną odpowiedź a nie byle co
31 maj 15:39
J: | | 69 | | 23 | |
Oj dziewczyny ... |
| : |
| = ...dokładnie 3 |
| | 8 | | 8 | |
31 maj 15:39
Krystian:
What the fuck?

U{U{5,5 − 3,25}{2,5 +
| | | | | |
7,625}}{2,875}= |
| = |
| = |
| | 2,875 | | 278 | |
Liczyć.
31 maj 15:40
Marika :): no faktycznie

dzięki
31 maj 15:40
J: Na przyszłość się postaram...

pozdrawiam..

, nie rozwiązałem , bo nie wiedziałem jak.
31 maj 15:41
Marika :): Krystian chyba ci sie w dupie poprzewracało
31 maj 15:41
Dorotea: hahaha dobre
31 maj 15:45
Dorotea:
(2 1/4 : 10 1/8) : 2 7/8 = (9/4 : 81/8) : 23/8 = (9/4 * 8/81 ) : 23/8 = 2/9 * 8/23 = 16/207
31 maj 16:14
5-latek: Marika pewnie jemu sie poprzewracalo, ale tobie sie w glowce chyba poprzestawialo
31 maj 17:21