czy dobrze rozwiażałam wyrażenie algebraiczne?
duuumbaaajkaa : 3(3a−1)
2= 3(9a
2 − 6a +1)=3(9* (−
13)
2 − 6* (−
13) +1= 3(9*(−
13) −
6*(−{1}{3})+1)=3*(−1)−2*(−1)+1=−3−(−2)=−3+2=−1
5 lis 20:51
ak1: Początek dobru dalej nie rozumię o co chodzi
3(3a−1)2= 3(9a2 − 6a +1)=27a2−18a+3
5 lis 22:51
ak1: Oblicz deltę (−18)
2−4*27*3
a1,2=18/54 = 1/3
5 lis 22:59
godzio187: chyba sie pomyliłaś w 4 przejściu powinno być 3(1+2+1)=12
5 lis 23:00
godzio187: | | 1 | | 1 | | 1 | |
9 * (− |
| )*(− |
| )=9* |
| =1 a nie −1
|
| | 3 | | 3 | | 9 | |
5 lis 23:02