matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja ciągła/ nieciągła...
Blue:
Jeszcze z tym mam mały problem: Zbadaj ciągłość funkcji f:
x
2
−9
f) f(x) =
dla x∊R\{−1,1}
1−x
2
f(x) = 1 dla x∊{−1,1}
31 maj 12:11
zawodus:
Badasz granice jednostronne w punktach x=±1
31 maj 12:45