matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Stefan:
Jak to rozwiązać?
5
x
−
+
=
√
x+1
−4
4
16
31 maj 11:28
Saizou :
zał x>−1
5
x
−
+
=
√
x+1
−4 /*16
x
16
−20+x=16
√
x+1
−64 44+x=16
√
x+1
/
2
, bo L i P ≥0 1936+88x+x
2
=256x+256 x
2
−168x+1680=0 dokończ
31 maj 11:32
Stefan:
Dzięki
31 maj 11:39