Obliczyć wszystkie kąty trójkąta o wierzchołkach A=(3,2,5) B=(4,4,5) C=(3-2√3),2
Marcin: Obliczyć wszystkie kąty trójkąta o wierzchołkach A=(3,2,5) B=(4,4,5) C=(3−2√3),2+√3,5)
Wiem jak policzyć zadanie


!
Chodzi mi o to,że nie wiem ile będzie wynosił wektor wektor AC=(o te pierwiastki

)
AB=(1,2,0)
30 maj 23:08
kyrtap: Miary kątów masz obliczyć?
30 maj 23:10
Marcin: przesunięcie wektora nie jestem pewien o ile się przesunie o te pierwiastki
30 maj 23:12
Marcin: jak z 3 przesunę się do 3−2√3 to ile bedzie?
30 maj 23:14
ICSP: AC = (−2√3 , √3 , 0 )
30 maj 23:15