rysunek
abc: jak narysowac
x
2+y
2=2y
czy jest najkas prosta metoda bo wiele juz probowalem ale mi nic z tego nie wychodzi prosze o
pomoc
30 maj 21:02
abc: /?
30 maj 21:06
Bogdan:
x2 + y2 − 2y = 0 to równanie okręgu
30 maj 21:08
Patryk: x2+y2−2y+1=1
30 maj 21:09
abc: no ale rownanie okregu to x2+y2=0 a tu mam jeszcze 2y
30 maj 21:10
Bogdan:
x2 + y2 = 0 to tylko punkt O = (0, 0)
30 maj 21:11
Patryk: x2+(y−1)2=1 a tera ?
30 maj 21:12
5-latek: Patryk zle napisales
Jesli juz to x2+(y−1)2=1
30 maj 21:14
abc: ajest jakis sposob zeby to narysowac? tak jak sie nie wie o tym co mi powiedzieliscie?
30 maj 21:14
5-latek: Wybacz ale jak nie wiesz jak wyglada rownanie okregu w postaci ogolnej czy kanonicznej to jak
chcesz narysowac ?
30 maj 21:19
abc: sluchaj ja wiem jak wyglada,tylko chodzi mi ze jak bede miec na kolosie jakas inna figure
zagmatwana a moj profesor takie daje to ciezko bedzie mi zrobic tak na wzorach a tak to bym
narysowal na "chłopski rozum"
30 maj 21:22
5-latek: No chyba raczej nie narysujesz
Musisz znac rownania figur wedlug mnie
30 maj 21:27
abc: ok,dzieki za pomoc
30 maj 21:30
Patryk: nic źle nie napisałem
30 maj 22:04