kąty
herrr:

zielony kąt=30st, szary=50st. do obliczenia zielony.
30 maj 20:59
herrr: jakieś wskazówki? te kąty "gorne" mają taką samą wartość?
30 maj 21:02
herrr: 
30 maj 21:22
krystek: zielony dałeś 30 ?
30 maj 21:40
dot: tak, zielony ma 30
30 maj 21:41
krystek: A przeczytaj pytanie jakiezadałes(−aś)
30 maj 21:43
marg: o racja. do obliczenia czerwony
30 maj 21:44
dot: no właśnie, dzięki dot
30 maj 21:45
krystek:

I teraz pomyśl
30 maj 21:47
herrr: 40?
30 maj 21:52
krystek: tak
30 maj 21:54
pigor: ..., np. tak: niech
x=? − szukana miara kąta,
to
30o+12x= 50o /*2 ⇔ 60
o+x= 100
o ⇔
x=40o . ..
31 maj 01:24