matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
Radek:
Wartość bezwzględna gdzie jest błąd
Witam mam taki przykład ||x|−4|=5 |x|−4=5 lub |x|−4=−5 |x|=9 lub |x|=−1 x=−9 lub x=9 lub x=−1 lub x=1 Dlaczego 1 nie jest rozwiązaniem Dziękuję za pomoc
30 maj 10:33
Saizou :
lxl=−1 wartość bezwzględna ≥0
30 maj 10:36
Radek:
A no tak dzięki
30 maj 10:38
Hajtowy:
30 maj 10:45