matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Bartek:
(2
√
2
− 3 )
2
|
√
3
− 1 | − | 2 − 3 |
30 maj 09:44
pigor:
..., a) (2
√
2
−3)
2
= 4*2−2*2
√
2
*3+3
2
= 8−12
√
2
+9= 17−12
√
2
; b) |
√
3
−1|−|2−3|=
√
3
−1−|−1|=
√
3
−1−1=
√
3
−2. ...
30 maj 09:54