matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
natalcia:
Proszę pomóc...
Rozwiazywanie układu równań:
2(x-3)
2
-3(y-1)
2
=-3(y-x)(y+x)-(x-1)
2
x+y+1=0
20 sty 15:28
:
z drugiego rownania wyliczacz np. x=-y-1 i to wszystko podstawiasz do pierwszego i dalej tylko liczenia
20 sty 15:56