trygon
kinga: wykaż, że dla każdego kąta ostrego α spełniona jest równość
1−2sin2αcos2α = 1−tg2α
29 maj 23:53
kyrtap: | 1 − 2sin2α | |
| = 1 − tg2α tak to ma wyglądać? |
| cosα | |
29 maj 23:56
kinga: tam w mianowniku ma być cos
2α
29 maj 23:57
ZKS:
| | 1 | | 2cos2(x) − 1 | | 1 − 2sin2(x) | |
1 − tg2(x) = 2 − |
| = |
| = |
| . |
| | cos2(x) | | cos2(x) | | cos2(x) | |
29 maj 23:57
kinga: a dlaczego tak ZKS ?
29 maj 23:57
kyrtap: ZKS szybki bill
29 maj 23:58
kinga:
29 maj 23:59
kinga: możecie mi wytłumaczyć to ? proszę
30 maj 00:00
kinga: bo mam jeszcze jedno takie i też nie wiem jak je zrobić
30 maj 00:00
Toskan:
ZKS skorzystał z faktu, że:
Następnie wspólny mianownik.
30 maj 00:04
ZKS:
| | 1 | | 1 | |
tg2(x) = −1 + |
| , więc 1 − tg2(x) = 2 − |
| . |
| | cos2(x) | | cos2(x) | |
30 maj 00:06
ZKS:
Prawdę mówiąc nie korzystałem z tego.

Jedna z ważniejszych tożsamości, które warto zapamiętać bo przydaje się praktycznie wszędzie
Tutaj, aby sprawdzić czy rzeczywiście to prawda należy skorzystać z tego, że
30 maj 00:09
bezendu:
ZKS grasz już Battlefield 3 ?
30 maj 00:22
pigor: ... , lub tak :
| | 1−2sin2α | | sin2α+cos2α−2sin2α | |
L= |
| = |
| = |
| | cos2α | | cos2α | |
| | cos2α−sin2α | | cos2α | | sin2α | |
= |
| = |
| − |
| = |
| | cos2α | | cos2α | | cos2α | |
= 1−tg
2α=
P , a to należało wykazać i ...tyle
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
dawaj drugi przykład , albo idę spać
30 maj 00:30
ZKS:
Chcesz ze mną zagrać?
30 maj 00:36
bezendu:
Możemy pograć tylko ja jeszcze klucza instalacyjnego szukam
30 maj 00:37
ZKS:
Jutro znaczy dzisiaj zagramy ale pod wieczór.

Jak coś się odezwij to zagramy.

Tylko jak
będziesz przegrywał to nie moja wina.
30 maj 00:40
bezendu:
G433−XWLD−ZBW8−JWUC−JDSW daje taki kod i lipa
30 maj 00:41
bezendu:
A u Cb działa ?
30 maj 00:45
30 maj 00:46
ZKS:
Pobrałeś już z origina Battlefielda?
30 maj 00:47
30 maj 00:48
bezendu:
Godzio też gra ?
30 maj 00:50
ZKS:
Wejdź na tą stronę co podałem wystarczy, że się zarejestrujesz na Originie i możesz za darmo
pobrać.

Albo jeżeli chcesz to podaj mi swojego maila to sam Ci założę i podam tutaj hasło to
sobie później je zmienisz.
30 maj 00:50
ZKS:
Godzio grał teraz chyba na razie przestał.
30 maj 00:50
bezendu:
Zainstalowałem tak jak mówiłeś i teraz mam po uruchomieniu brak gier do wyświetlenia ?
30 maj 00:53
ZKS:
Powinieneś mieć ikonę Battlefielda 3 w Orginie.

Podaj maila to Ci zrobię.
30 maj 00:54
bezendu:
amickiewicz1990@wp.pl
Matematyka1994
30 maj 01:00
ZKS:
Mam nadzieje że to drugie to nie hasło do maila, ponieważ mi wystarczy sam mail Twój do
utworzenia tam konta.

Jak coś to hasło do Orgina będzie Matematyka1994 i później je sobie
zmienisz. Jaki ma być ID czyli nick w grze?
30 maj 01:04
bezendu:
bezendu
30 maj 01:05
ZKS:
Zajęte jest.

Może być bezendu1994?
30 maj 01:07
bezendu:
Tak
30 maj 01:07
ZKS:
Masz zainstalowanego Orgina?
30 maj 01:08
ZKS:
Dodałem Ci od razu jeszcze jedną darmową grę jak coś.
30 maj 01:11
bezendu:
Mam zainstalowanego
30 maj 01:12
bezendu:
To po 16 pykamy co nie ?
30 maj 01:13
ZKS:
Teraz uruchom program Origin i zaloguj się
login : bezendu1994
hasło : Matematyka1994
Wybierz następnie chyba zakładkę moje gry i kliknij na ikonę Battlefielda 3 i wybierz pobierz.
30 maj 01:14
ZKS:
Po 16 jeszcze będę na uczelni bądź na forum wieczorem to jakoś się zgadamy.

Możesz założyć
jak coś wątek to się tam odezwę do Ciebie.
30 maj 01:15
ZKS:
Napisz czy Ci działa to.
30 maj 01:16
bezendu:
Pobieram 2Mb/s
30 maj 01:19
bezendu:
dzięki i dobranoc
30 maj 01:20
ZKS:
Na zdrowie i dobrej nocy.
30 maj 01:23