funkcja kwadratowa
tom : Naszkicuj wykres funkcji kwadratowej f(x)=4x+x2, a następnie:
a)podaj zbiór wartości funkcji f;
b)wyznacz argumenty,dla których funkcja f przyjmuje wartości dodatnie;
c)napisz równanie prostej będonej osią symetrii wykresu tej funkcji;
d)przedstaw wzór funkcji f w postaci kanonicznej;
e)przedstaw wzór funkcji f w postaci iloczynowej
29 maj 20:45
bezendu:

a) ZW=<−4,
∞)
b) x∊(−
∞,−4)∪(0,
∞)
c) x=−2
d) f(x)=(x+2)
2−4
e) f(x)=x(x+4)
29 maj 20:51
Hajtowy:

f(x)=x
2+4x ⇔ x(x+4) ⇔ x=0 v x=−4
Jedziesz sam teraz.
29 maj 20:53
bezendu:
ok
29 maj 20:53
tom: dzieki
29 maj 21:00
tom: a jakie są do tego obliczenia
29 maj 21:02
bezendu:
Obliczenia w głowie.
29 maj 21:04
tom: ale jak nie ma obliczeń to sie morze nauczycielka dowalić
29 maj 21:09
bezendu:
Ta gotowca chcesz ? Nie napisze Ci obliczeń.. Takim jesteś leniem ?
29 maj 21:10
Eta:
"mo
rze "jest głębokie

...... zatem Twoja Pani ......
29 maj 21:11
bezendu:
To niech się Twoja Pani na forum zgłosi to dostanie obliczenia, a przy okazji się zdziwi....
29 maj 21:12