,
oski: Rozłoż na czynniki
9 (y−1)−6x(y−1)+x2 (y−1)
29 maj 20:15
Lukas:
(y−1)(9−6x+x2)
(y−1)(x2−6x+9)
(y−1)(x−3)2
29 maj 20:17
Eta:
(y−1)(9−6x+x2) = (y−1)(3−x)2 = (y−1)(3−x)(3−x)
29 maj 20:18
ZKS:
(y − 1)(x − 3)2.
29 maj 20:18
Eta:
29 maj 20:18
Lukas:
Pierwszy !
29 maj 20:18
ZKS:
Ups.
29 maj 20:19
Mila:
(y−1)*(9−6x+x2)=(y−1)*(x−3)2
x2−6x+9=(x−3)2
Δ=0
29 maj 20:19
ZKS:
Pierwsi będą ostatnimi.
29 maj 20:19
Lukas:
Kto pierwszy ten lepszy
29 maj 20:19
Eta: "kto jest wywyższony..... będzie..."
29 maj 20:20