matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Grzesiek:
Napisz równanie okręgu o promieniu r=6 , stycznego do osi OX, którego środek leży na prostej y=
3
4
x .
29 maj 19:58
kyrtap:
3
l: y =
x , k: y = 0
4
3
S ∊ l ⇒ S(a ,
a}
4
d(S,k) = r
29 maj 20:02