Plis potrzebuję na jutro .
Edyta: W zbiorze znajdują się elementy : w nawiasie mam koło, kwadrat i trójkąt. Na ile sposobów można
poukładać te elementy jeden za drugim ?
28 maj 22:24
kyrtap: 3!
28 maj 22:26
Edyta: jak to jest obliczone ? o.o
28 maj 22:28
sushi_ gg6397228:
narysuj sobie wszystkie warianty w zeszycie
28 maj 22:37
Mila:
3 różne przedmioty możesz ustawić w rzędzie na 3!=1*2*3=6 sposobów
4 różne przedmioty możesz ustawić w rzędzie na 4! =1*2*3*4= 24 sposoby
n różnych przedmiotów możesz ustawić w rzędzie na n! sposobów.
28 maj 23:22