Trudne jak dla mnie..
Elaa: Ile punktów wspólnych z osią OX ma wykres funkcji f(x)=| 3−| 3−| 3−| x| | | | −2
Kompletnie nw o co chodzi.. I nie jestem pewna czy jest to dobrze przepisane. Koleżanka kiepsko
mi zeskanowała... Ma to jakiś sens?
28 maj 20:52
kyrtap: sens to ma
28 maj 21:02
kyrtap: musisz rozwiązać f(x) = 0 i policzyć rozwiązania lub narysować wykres funkcji f(x)
28 maj 21:04
kyrtap: ze względu że jest dużo wartości bezwzględnych ja bym robił to metodą algebraiczną
28 maj 21:04
Elaa: Pytam, bo nie byłam pewna czy dobrze przepisałam ;>
Jakieś pomysły na rozwiązanie? Ja jak widzę tyle wartosci bezwzględnych to nw od czego
zacząć...
28 maj 21:05
Elaa: Uprzedziłeś pytanie
28 maj 21:05
kyrtap: Chcesz abym zrobił to dwoma metodami ?
28 maj 21:05
pie: Minus komplikuje życie. :<
28 maj 21:06
Elaa: Byłabym wdzięczna.Nie musisz dwoma. Którą Ci wygodniej.
28 maj 21:06
kyrtap: Ogólnie graficzna będzie czasochłonna bo dużo jest przekształceń
28 maj 21:06
kyrtap: Więc zrobię algebraicznie
28 maj 21:07
Elaa: Oki
28 maj 21:15
kyrtap: | 3−| 3−| 3−| x| | | | −2 = 0
| 3−| 3−| 3−| x| | | | = 2
3 − | 3−| 3−| x| | | = 2 ⋁ 3 − | 3−| 3−| x| | | = −2
− | 3−| 3−| x| | | = −1 ⋁ − | 3−| 3−| x| | | = −5
| 3−| 3−| x| | | = 1 ⋁ | 3−| 3−| x| | | = 5
3−| 3−| x| | = 1 ⋁ 3−| 3−| x| | = −1 ∨ 3−| 3−| x| | = 5 ∨ 3−| 3−| x| | = −5
−| 3−| x| | = −2 ⋁ −| 3−| x| | = −4 ⋁ −| 3−| x| | = 2 ∨ −| 3−| x| | = −8
| 3−| x| | = 2 ⋁ | 3−| x| | = 4 ∨ | 3−| x| | = −2 ∨ | 3−| x| | =8
3−| x| = 2 ∨ 3−| x| = −2 ∨ 3−| x| = 4 ∨ 3−| x| = −4 ∨ x ∊ ∅ ∨ 3−| x| = 8 ∨ 3−| x| = −8
IxI = 1 ∨ IxI = 5 ∨ IxI = −1 ∨ IxI = 7∨ IxI = −5 ∨ IxI = 11
x = −1 ∨ x = 1 ∨ x = 5 ∨ x = −5 ∨ x∊∅ ∨ x = −7 ∨ x = 7 ∨ x ∊ ∅ ∨ x = 11 ∨ x = −11
28 maj 21:19
kyrtap: Tych rozwiązań naliczyłem 8
28 maj 21:19
Martiminiano: Mam takie same rozwiązania

.
28 maj 21:22
Mila:

Dobrze. Jest 8.
f(x)=| 3−| 3−| 3−| x| | | | −2
28 maj 21:27
Elaa: Dzięki bardzo −geniusze
28 maj 21:39
kyrtap: Do Mili możesz się tak zwracać
28 maj 21:42
Mila:
Specjalne podziękowanie dla
Kyrtapa.
28 maj 21:42
Marcin: Ale się rozpisałeś kyrtap
28 maj 21:55
kyrtap: sam się dziwię sobie
28 maj 21:55