Funkcje..
Kinia: Narysuj wykres funkcji f(x)=[x]−[x+1]−1 oraz
a)oblicz f(√3−2)
b)narysuj wykres funkcji g(x)=f([x]+2)
Próbowałam to robić jako funkcje przedziałami liniową , przyrównac do zera te wartości itd. Ale
jakieś głupoty mi wychodzą...
28 maj 20:29
5-latek: A co to jest / wartosc bezwzgledna czy zcesc calkowita . Nie chce sie domyslac i pisac dwa
razy rozwiazanie . szanuj czas innych
28 maj 20:31
Kinia: Wartość bezwzględna...
28 maj 20:32
Lukas:
| | wygląda tak to co Ty podłaś [ ] to jest cecha.....
28 maj 20:33
Kinia: Przepraszam, mój błąd. Jak wyżej pisałam chodzi o wartość bezwzględną...
28 maj 20:34
Lukas:
f(x)=|x|−|x+1|−1
1. (−∞,−1)
2. <−1,0)
3.<0,∞)
28 maj 20:35