matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiz
Romek:
Pociag jadacy z predkoscia 54km/h w pewnej chwili zaczyna hamowac . po upływie 5 s ma predkosc 18km/h . oblicz opóźnienie pociągu wskutek hamowania oraz czas po jakim sie zatrzyma .... please ...
28 maj 20:20
Romek:
biore sobie za wzór
v−v
0
5
m
s
−15
m
s
m
a=
=
= no wg mnie jest −1
a w odp. jest −2
m
s
Δt
5s
s
28 maj 20:23
Romek:
?
28 maj 20:26
Romek:
Boże ale ja jestem głupi .... −10/5≠−1
!
28 maj 20:27