matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
określanie miejsca zerowego
Miśka :
Określ miejsce zerowe: a) tabelka: x: −1 0 1 2 3 y: 0 1 2 0 1 b) f(x)= −3x+6
28 maj 20:04
krystek:
a)x=−1 lub x=2 b)−3x+6=0 i wylicz
28 maj 20:11
Lukas:
28 maj 20:16