Zadania maturalne
818: Proszę o pomoc z zadaniami maturalnymi. Muszę je zrobić w najbliższym czasie a nie radzę
sobie z wszystkimi:(
Proszę.
1.
Błąd bezwzględny przybliżenia liczby 4−
√5 do cześci dziesietnych wynosi
a)−0.036 b)0.036 c)0.03 d)3.6
2.
Agata wpłaciła 3200zł na lokatę, po roku otrzymała 3392zł i ponownie wpłaciła na lokatę. Po
roku otrzymała 3629,44
Liczba punktów procentowych, o które wzrosło oprocentowanie lokaty w drugim roku wynosi:
a)1
b)0.54
c)12
d)7
3.
Dodatnie liczby x, y, z spełniają warunek
log
2x=log
3y=log
4z=3
Oblicz
3√xyz
4. W trójkącie prostokątnym ABC poprowadzono wysokośc BD z wierzchołka kąta prostego. Jeżeli
|AD|=3, |CD|=7 to długość |BD| wynosi:
a)108
b)10
c)6
√3
d)3
√6
Proszę bardzo własnie z tymi zadaniami pomoc:( nie wychodzą mi
5 lis 19:42
....: 3) log4z=3
z=43
log3y=3 y=33
log2x=3 x=23
3√(4*3*2)3=24
5 lis 19:51
818: Dziękuję

!
5 lis 19:54
818: Umie ktoś pozostałe podpowiedzieć?:(
5 lis 20:24
....: 2)
33923200=1,06 oprecentowanie to 6%
3629,443392=1,07
czyli odpowiedz a
5 lis 20:35
818: Coś mi nie pasuje w tym zadaniu to by za proste było zeby tak szybko zrobic..
5 lis 20:45