matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Konus:
Przedstaw wzór funkcji f w postaci kanonicznej.
2x + 3
f(x)=
x + 2
28 maj 18:17
razor:
2(x+2) − 1
1
... =
= 2 −
x+2
x+2
28 maj 18:18
Konus:
dziękuję
28 maj 18:19
5-latek:
A jak tego nie umisz to po prostu podziel 2x+3:x+2
28 maj 18:33