pochodna
Zuza: oblicz pochodną
(1+x)sinx
28 maj 13:21
Zuza: może mi ktoś wytłumaczyc krok po kroku
28 maj 13:21
ICSP: (1 + x)sinx = esinx * ln(1 + x)
[esinx * ln(1 + x)]' = esinx * ln(1 + x) * (sinx * ln(x+1))' = ...
28 maj 14:19
wredulus_pospolitus:
a czemu było krok po kroku to dopiszę do rozwiązania ICPS
(1+x)sinx = eln( (1+x)sinx) = esinx*ln(1+x) = .....
28 maj 14:41
J:
To może od samego początku początku .... (1+x) = eln(1+x) , [ bo alogab = b ] ,
czyli (1+x)sinx = [ eln(1+x) ]sinx = esinx*ln(1+x)
28 maj 14:58