Oprocentowanie konta
TomciO: Na konto o oprocentowaniu 6% w skali roku wpłacono 5000zł. Jaką kwotą będziemy dysponować po
1,5 roku jeżeli odsetki były kapitalizowane co pół roku ?
27 maj 23:16
27 maj 23:25
pigor: ..., np. tak :
K3= 5000(1+
12*6%)
3= 5000*1,03
3=
= 5000*1,092727= 5*1092,727=
5463,64 zł.
27 maj 23:44
Piotr:
oj
pigor dalem wlasciwie zadanie na tacy. niech sami mysla.
27 maj 23:51
pigor: ..., zakładam, że myślał(a) i niech sobie skonfrontuje sposób i wyniki,
z własnego doświadczenia wiem, ze "z próżnego to i Salomon nie ...

wyleje"
27 maj 23:59