Rozwiąż zadanie
KochamRocka:

Rozwiąż zadanie
Za nawiasem jest 1,5−7, niewyraźnie widać.
Mam problem z mianownikami, zbyt wielkie liczby mi wychodzą, nie wiem dlaczego..
27 maj 22:19
27 maj 22:23
5-latek: Ja kocham nawet Hard Rocka
A czemu wielkie nie moga wyjsc
27 maj 22:23
Hajtowy: To są potęgi czy co to jest?

Tam jest mnożenie czy co?
27 maj 22:31
KochamRocka: Pomóżcie mi zrobić tylko 2 i 1/2 + 1 i 1/8
27 maj 22:33
5-latek: | | 1 | | 1 | | 4 | | 1 | |
2 |
| +1 |
| = 2 |
| +1 |
| = policz |
| | 2 | | 8 | | 8 | | 8 | |
27 maj 22:38
Piotr:
| 5 | | 9 | | 20 | | 9 | | 29 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| 2 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | |
27 maj 22:40
KochamRocka: Pomyliłam się, tam powinno być 2 i 1/12 + 1 i 1/8
27 maj 22:47
jakubs: Umiesz sprowadzać do wspólnego mianownika ?
27 maj 22:48
Piotr:
toz zrob podobnie jak napisalem ! wejdz w linki, ktore podalem. ale nawet tego Ci sie nie chce
bo widze, ze nawet nie potrafisz poprawnie zapisac.
27 maj 22:48
KochamRocka: Wchodziłam w linki, po prostu nie wychodzi to tak jak powinno, za długie to działanie i nie
umiem Go zapisać po waszemu, a co do wzorów to znam je wszystkie tylko kosmiczne liczby mi
wychodzą
27 maj 22:55
KochamRocka: Sprawdziłam już wszystkie wzory i przykładowe zadania ale za cholere nie pomaga mi to w
rozwiązaniu tego
27 maj 22:55
Piotr:
nie wiesz gdzie masz U na klawiaturze ? albo { } ?
ja bym zamienil wszystko na niewlasciwe. i tak bedziesz dzielic (czyli mnozyz przez odwrotnosc)
27 maj 22:59
Klaudia: −3x=12
11 mar 16:41
6latek: mamy postac
a*b=c
a=(−3) b=x c=12
A tak naprawde to takie rownania rozwiazje sie w pamieci
Przez ile nalezy pomnozyc (−3) zeby dostac 12?
11 mar 16:46