matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzuialania
ola12:
Ciało o masie 2 kg porusza się z prędkością 5m/s. Jaką prędkość uzyska to ciało jeżeliw czasie 3 min będzie na niego działąć siła o wartości o 0.2 N. O zwrocie zgodnym ze zwrotem wektora prędkości. Pomocy
!
5 lis 19:25
godzio187:
t=3min=180s F=ma
F
a=
m
1
a=0,2*
=0,1m/s
2
2
v=at v=0,1m/s
2
*180s v=18m/s
5 lis 19:33