oblicz logarytm
Rafko : oblicz logarytm:
log
3(log
2 8 +6) =
log
49 7 + log
64 4 =
Pomocy
27 maj 21:32
JL: pierwsze odp 2
27 maj 21:36
27 maj 21:38
5-latek: Drugi to odp 5
27 maj 21:40
27 maj 21:42
DziadekMróz:
a)
log
3(log
2(2
3) + 6log
2(2)) = log
3(3log
2(2) + 6*log
2(2)) =
= log
3(3 + 6) = log
3(9) = log
3(3
2) = 2log
3(3) = 2
b)
| | log(7) | | log(7) | | log(7) | | 1 | |
log49(7) = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | log(49) | | log(72) | | 2log(7) | | 2 | |
| | log(4) | | log(4) | | log(4) | | 1 | |
log64(4) = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | log(64) | | log(44) | | 4log(4) | | 4 | |
| | 1 | | 1 | | 3 | |
log49(7) + log64(4) = |
| + |
| = |
| |
| | 2 | | 4 | | 4 | |
27 maj 21:45
JL: I po problemie
27 maj 21:46
Piotr:
oj
Dziadek oj
5−latek
27 maj 21:46
5-latek: Witaj
Piotr
b
Ojj. Przeciez log
749=2 a nie log
497=2 (ale wtopa)
Za szybko chcialem napisac
27 maj 21:55
Eta:
@Dziadka od kiedy to 44= 64? ?
27 maj 21:56
Piotr:
Witaj
5−latek
Dziadek tez ma wtope
27 maj 22:01
JL: Słuszne pytanie
27 maj 22:04
Eta:
27 maj 22:06
DziadekMróz:
E właśnie, 64 = 4
3
27 maj 22:43
Rafko : dzieki za pomoc koledzy i kolezanki
28 maj 16:33